UZAKTAN SEVMEK


                ...Aşk sevginin en şiddetli halidir, hislerin doruğu duyuların zirvesidir. Aşk gayrısını maşukuna feda etmek, tüm hisleri ile onu istemek, tüm zerreleri ile onu hissetmektir.
                Aşık olanın birtek aşkı vardır gerisi yalandır. O'nu kurar hayalinde, O'nu görür düşlerinde O'nu düşünür kalktığında O'nu görür baktığında, bir O vardır birde O'nun gölgfesindeki hayat, zaten O olmasa bu hayata neden katlanılır ki.
                Aşk, Bir hayalin ardında koşmak, bir gizeme vurulmak, bir imkansızın peşinde olmaktır. Aşk sonu vuslatla bitecek dikenli bir yolda çıplak ayakla yol almaktır. Ayaklarını sevenler bu dikenli yoldan beri dururlar, maşukunu bulanlar O'nu tanıdıklarına pişman olurlar, yolu sevenler , işte onlar gerçek aşkı bulurlar.
                O yüzden dedim "en kutsalı uzaktan sevmektir" diye değmeden, değiştirmeden, ulaşmadan, alışmadan, tanımadan, usanmadan sadece sevmektir.
                Birkez olsun karşılık bulmamalı aşk yoksa hemen alacaklı olunur, hemen beklentiye girilir O seni sevsindir, önemsesindir, özlesindir, her daim hissine karşılık versindir.
                Aşk karşılık bulduğu an bencilleşir aslında ve hep daha fazlasını ister verdiğindende fazlasını. Sevdiğinden çok sevilmek, özlediğinden çok özlenmek, düşündüğünden çok düşünülmek ister. Sonunda öyle bir hale gelir ki hiçbir his hiçbir sevgi tatmin etmez onu ve karşısındakini değiştirme arzusu başlar. Sevdiğinin kalbini, zihnini, hayallerini, düşlerini, hislerini aslında sevmiş olduğu kişiyi değiştirmek ister, hele birde maşuk aşkını kendine tercih ederse ne sevda kalır ortada nede sevdalı, ne hayaller yad edilir nede geçmişe ait bir kaç anı.

                Karşılıksız aşklar hasrete dönerken karşılık bulanlar nefrete döner, karşılıksız aşklar özlemle biterken karşılık bulanlar hüsranla biter.

Yorumlar

yasin dedi ki…
Çok yakında cevap yazısı gelecektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

KORKU ...

KORKUYORUM

ALIŞILAGELMİŞ YANILSAMALAR

ERKEKLER NEDEN "SENİ SEVİYORUM" DİYEMEZ ?

GERÇEKTEN SEVENLER

SEN

ZAMANIN EKSİLTEMEDİĞİ AŞKLAR

SENİ SEVİYORUM DİYEBİLMEK...

Aşk şehrinde bir garip yolcuyum