GERÇEKTEN SEVENLER

             Bugünlerde onlara rastlamak zor,bugünlerde onları görmek onlardan bahsetmek zor.Sanki bir kez gelmiş sevginin ne olduğunu gösterip gitmişler dünyadan.Sanki bir kez gelip nasıl insan olunacağını öğretmiş ve kaybolmuş aramızdan.

                Şimdilerde gerçekten sevdiğini iddia edenler var aramızda, kendi yalanına inananlar var yanıbaşımızda. Gerçek sevginin öldüğünü düşünüyor bir çokları, kendini sevmenin yanlış olduğunu sanıyor bazıları.
                Peki ya gerçek sevgi... Sizce nedir konuşulan ama bilinmeyen, tarif edilen ama tanımlanamayan matlub. Sizi bilmem ama sevmek, gerçekten sevmek sevdiğini değiştirmek değil onun için değişmektir.
                Gerçekten seviyorsan en güzel şarkı onun söylediği, en güzel renk onun sevdiği, en güzel şey onun gözleridir.
                Gerçekten seviyorsan değiştirmeye gayret etmezsin ki O zaten en güzelidir. Hani diyor ya şair "seni kendi gözümden kıskanır yine kendi gönlüm"diye gerçekten seviyorsan o görmeye doyamadığın değil bakmaya kıyamadığındır, alıştığın değil yanıbaşında da olsa ulaşamadığındır,sevgisine ilgisine layık olamadığındır.
                Bugünlerde yeni bir aşk türemiş, "zamane aşıkları"onlar ki sevdiklerinin gözüne değil, o gözdeki kendi yansımalarına bakarlar, onlar ki sevilmek için sever, övülmek için yaşar, sevdiklerini değiştirip kendine benzetir ve sevdiğindeki kendine aşık olurlar.
                Bencildirler, sevgisizdirler, kimsesizdirler, herşeye sahip olsalar da hiçbir kalbe ait değildirler. Onlar sevmeyi tatmadan sevilmeye doymaya çalışanlar, onlar almak için verenler, vermeden almayı marifet bilenler. Onlar sevgiye inancımızı öldürenler, insanlara güvenimizi zedeleyenler ve onlar sevmek nedir bilmeden ahkam kesenler.
                Sevgi emektir, fedakarlıktır, gözyaşıdır ve gerçek sevgi bir annenin çocuğunu sevmesi gibidir: amasız, rağmensiz, her zaman ve eksiksiz.
                Belki kızacaklar bana, feminist olmakla suçlayacaklar ama bence hiçbir erkek anne sevgisiyle sevemez kimseyi. Onlarda baba sevgisi hakimdir itaat ister, itimat ister, iltifat ister.
                Baba sevgisi şartlı sevgidir, bir anne çocuğunu sadece o olduğu için severken baba sevgisi biata bağlıdır, başarıya bağlıdır, gayrete bağlıdır, en azından niyete bağlıdır.Anne sevgisi asla kaybedilmezken kolay kaybedilen baba sevgisi zorda olsa geri kazanılır.
                Ne diyelim Rabbim hepimize bir annenin çoçugunu sevmesi gibi sevgi nasip etsin saf, temiz, riyasız ve beklentisiz.
(written by Yağmur)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KORKU ...

KORKUYORUM

UZAKTAN SEVMEK

ALIŞILAGELMİŞ YANILSAMALAR

ERKEKLER NEDEN "SENİ SEVİYORUM" DİYEMEZ ?

SEN

ZAMANIN EKSİLTEMEDİĞİ AŞKLAR

SENİ SEVİYORUM DİYEBİLMEK...

Aşk şehrinde bir garip yolcuyum